hiánypótló szolgáltatás

2021.01.30. 10:30

Új busszal indul útnak az új falugondnok Kisbárapátiban

Kilencszemélyes kisbusszal gazdagodott a kisbárapáti önkormányzat. A járművet – melyet Siófokon vettek át pénteken – a Magyar Falu Program tizenkétmillió forintos támogatásából vásárolta a település.

Marosi Gábor

Keszegné Csordás Krisztina, Kisbárapáti polgármestere érdeklődésünkre elmondta: nagy szükség volt a kisbuszra, ugyanis napokon belül elindítják a falugondnoki szolgálatot.

– Ez egy hiánypótló szolgáltatás lesz a településen – fogalmazott a település vezetője. – Kisbárapátiban mintegy háromszázan élnek, egyharmaduk idős, ezért támogatásra szorulnak. A jármű segítségével bevásárlást, gyógyszerkiváltást is tud intézni a falugondnok, akinek pedig szüksége van rá, azt orvoshoz is el tudja majd vinni, hiszen a tömegközlekedés kicsit nehézkes nálunk. A gyerekek szállításában is fontos szerepe lesz a busznak. Óvoda és iskola is működik a településen, ezért a fiatalokat kirándulni vagy éppen színházba is lehet szállítani.

– Pályázni lehetett a falugondnoki állásra – folytatta Keszegné Csordás Krisztina. – Négyen jelentkeztek, végül egy fiatal hölgy mellett döntöttem, hiszen neki van egy beteg nagymamája, akit ápol, ezért jól tudja, hogyan kell gondozni az időseket. Emellett itt él a településen, ismer mindenkit. Volt neki másik munkahelye, de ezen a területen is szerette volna kipróbálni magát – tette hozzá a polgármester. A fiatal falugondnoknak egy éven belül egy képzést is el kell majd végezni. Első munkanapja jövő héten hétfőn, az ebédek kiszállításával kezdődik, kedden pedig receptkiváltással folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában