ásó, kapa

2021.02.05. 09:36

A járvány sem tudta megtörni a házasodási kedvet Somogyban

Harminc éves rekordon volt 2020-ban a házasságkötések száma Magyarországon. A járvány befolyásolta a leendő párok terveit, de a kedvüket nem szegte.

Baka József András

Forrás: Pixabay

A KSH adatai szerint tavaly több mint 67 ezer házasságkötésre került sor. Ekkora számra 1989 óta nem volt példa. Régiónkra is jellemző volt a fellendülés, amelyet valószínűleg a Családi Otthonteremtő Kedvezmény is befolyásolt.

A tavaszi korlátozó intézkedések ellenben nem tettek jót a házasságkötéseknek. Sok tervezett esemény elmaradt emiatt, így nem meglepő módon csökkentek a számok az előző év azonos időszakához képest. A harmadik negyedévre azonban sikerült elérni az előző évi szintet, és az év eleji kiugró számokkal összeadva jött össze a harminc éves rekord.

1000 főre jutó házasságok 2020-ban

A területi bontásban látható, hogy a vidék jobban teljesített a fővároshoz képest, Somogy pedig a középmezőnyben volt a házasságkötések számát tekintve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában