virtuális világ

2021.02.03. 19:15

A marcali könyvtár virtuális teremmel készül a látogatók fogadására

Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, modern oktatótér és virtuális terem is várja a látogatókat a marcali Berzsenyi Dániel Városi Könyvtárban.

Andricz G.

Buzás János rendszergazdától megtudtuk, a könyvtár épületében kialakított virtuális teremben kipróbálható egy olyan technológia, aminek segítségével egy teljesen más világban érezhetjük magunkat.

A kezünkben lévő kontrollerek segítségével úszhatunk az óceán mélyén, kipróbálhatunk sportágakat, vagy próbára tehetjük ügyességünket is. A terem hat éves kor felett mindenki számára látogatható, egyszerre maximum négy fő veheti igénybe. A szórakozásra, vagy oktató jellegű játékokra vágyók közel negyven élmény közül válogathatnak a rendelkezésre álló idő keretein belül.

A másik helyiségben egy oktatóterem jött létre, amiben helyet kaptak a 3D nyomtatók, 3D szkennerek, érintőképernyős digitális tábla és lézervágógép is. Egy térbeli modellezőprogram segítségével pedig többféle tárgy is elkészíthető. A terem kiváló lehetőséget nyújt a városban működő Berzsenyi Dániel Gimnázium kiemelt informatika osztályának és számítástechnikai szakköröseinek a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában