Járványügy Somogyban

2021.02.19. 15:30

Beoltatja magát, hogy minél előbb kezdődjék a tánc

Tanítványai érdekében saját maga beoltatásával is növelné az átoltottságot Deli Szidónia, az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, akivel Beoltatom magam című sorozatunkban beszélgettünk.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Róbert

A betegség ugyan elkerülte, ám a vírus és a szigorítások mégis kihatottak Deli Szidóniának, az Együd Árpád Alapfokú Művészeti iskola igazgatójának életére. Alig várja, hogy megmutathassa, munkájuk eredményét.

– 2019-ben a karácsonyi műsorunk volt az utolsó fellépés, ahol a néptáncos gyerekeknek tapsolhattunk. A néptáncnál hosszú távon nem jó, ha nem találkoznak folyamatosan a tanítványaink. Tavasszal, digitális tanrendre tértünk át, és a második hullám idején is november 19-től január 11-ig szintén az online tér maradt nekünk. Sok diákunk került karanténba, és tanáraink között is volt, aki megbetegedett – mesélte a nehéz időszakot Deli Szidónia, akinek hiányoznak a tanulmányi versenyek, a fesztiválok és a fellépések, amelyeknek a gyerekek gyakori szereplői voltak.

– A tananyagban szereplő koreográfiák készülnek, de egyelőre csak online tudjuk bemutatni. Folyamatosan felvesszük a csoportok produkcióit, amelyeket aztán a közösségi oldalon megosztunk – mondta. – A szülők nagy segítségünkre vannak egy-egy fellépéskor a lányok öltöztetése és hajfonatok elkészítése kapcsán. Most a fonást otthon oldják meg, és mi itt felöltöztetjük a gyerekeket, mert szülők nem jöhetnek be.

– A szereplésektől elszokott gyerekekkel kapcsolatosan megfigyeltük, hogy sokkal nehezebben mozognak és hamarabb elfáradnak a viseletben, mint korábban, amikor rendszeres volt a fellépések sora – tette hozzá Deli Szidónia, aki már regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra, s várja, hogy sorra kerüljön. Mint mondta, abban bízik, hogy az átoltottság után végre bemutathatják a koreográfiákat és kiállításokat is rendezhetnek a rajzos tanítványaik munkáiból.

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában