karrier

2021.02.20. 10:55

Bolti eladóból lett grafikus, ma már saját márkát tervez a balatonboglári fiatal

Megálmodja az új mintáit Harmouche Dániel, aki egy fővárosi női ruhaboltból jutott el a boglári tervezőasztalig. Már saját ruhamárkáját építi, és egy személyben tervezi, nyomja a mintákat, ezután értékesíti az elkészült ruhákat. Brandjét istápolva beletanult a marketingbe is. Nagy vágya, hogy ne csak a mintákat, de a ruhadarabokat is maga tervezze egyszer.

Koszorus Rita

A magas minőségű anyagok, a tartós nyomás és az egyedi, csakis rá jellemző minták teszi különlegessé Harmouche Dániel termékeit. A fiatal balatonboglári grafikus és tervező tulajdonképpen álmait viszi a ruhákra.

– Nagyon szeretem a minimál, foltszerű rendszert – magyarázta. – Rengeteget álmodok és általában foltokban emlékszem vissza az ötletekre, amelyek pihenés közben születnek. Így rajzoltam az asztronautás mintát, vagy éppen a hollósat is. A saját stílusát magukon viselő grafikák mindegyike a saját szellemi tulajdonom. – Minden célközönséget megcélzok a termékeimmel, nem csak egyet, 9 évestől a 80 évesig is adtam el a ruháimból. A legfőbb nálam, hogy ne csak néhány körnek tetszenek egyes darabok.

Mondhatni, Dániel kanyargós úton jutott el odáig, hogy saját ruhamárkát építsen. – Miután végeztem a grafikussulival a Budai Rajziskolában, egy fővárosi női butikba jelentkeztem egy munkára. Az állásinterjúra derült csak ki, hogy ez nem egy grafikusi állás, hanem női ruhabolti eladó – mesélte nevetve. – Eleinte kicsit furcsa volt sok lánnyal együtt dolgozni...

Néhány hónap után már élvezte a munkát, de természetesen a grafikusállás maradt az álom. Úgyhogy kereste a lehetőségeket, majd meg is találta a megfelelőt. – Egy nagy ruhaipari cégnél helyezkedtem el, itt volt szerencsém belelátni az egész ruhaiparba. Már ekkor eldöntöttem, hogy saját márkát szeretnék.

A fiatal vállalkozó folyton töri valamin a fejét, az első nagyobb bevételéből sem a Kanári-szigetekre utazott, hanem egy új nyomógépet vásárolt, ami segíti a munkáját. Az érdekessége, hogy az alkotó pontosan tudja, mennyi ideig kell hő alatt tartani a ruhát ahhoz, hogy tartós legyen a mintázat később.

Dániel saját üzletet is szeretne. – A legvégső tervem az, hogy a ruhákat is én tervezem. Egyéni szabású póló- és pulóverterveim már papíron vannak, de még hosszú az út odáig.

Addig is online és nyáron kézműves piacokon Tihanyban és Fonyódon is megtalálhatóak pólói, pulóverei és egyedi mintával díszített táskái, amelyek organikus pamutból készültek. Jelenleg extrémsportolókkal is együtt dolgozik, egyedi megrendeléseket készít és már készül az új kollekció, amelynek természetesen a Balaton az ihletője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában