Járványügy Somogyban

2021.02.25. 15:35

Egyre több a fertőzött Marcaliban

Városi intézményeket zártak be Marcaliban, hogy lassítsák a járvány terjedését. De így is sok a fertőzött a városban, közölte a polgármester egy a helyi televíziónak adott interjújában.

Sonline

Sütő László elmondta: véleménye szerint a város fertőzöttsége még talán a megyei átlagnál is magasabb. – Bár erről továbbra sincs semmilyen hivatalos információm – tette hozzá. – Ezen a héten találkoztam a város valamennyi háziorvosával, akikkel arról egyeztettünk, hogy az önkormányzat hogyan tud segíteni az oltási logisztikában.

A városvezető " target="_blank" rel="noopener noreferrer">elmondta azt is, hogy a polgármesteri hivatal dolgozóinak 15 százaléka otthon van, s több mint 15 százalékuk átesett a koronavíruson.

A városban az önkormányzat bezárta a bölcsőde egy részét, a Parti óvodát, részben a Katona óvodát megelőzésképpen, s azért hogy lassítsák a járvány terjedését. Sütő László elmondta: jövő héttől fokozatosan nyitnak majd meg ezek az intézmények.

A marcaliak figyelmét arra is felhívta a polgármester, hogy tartsák be az óvintézkedéseket. Figyeljenek oda a megfelelő távolság tartására, s viseljenek maszkot. – Ezek a zálogai annak, hogy senkit se veszítsünk el, fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában