Járványügy Somogyban

2021.02.10. 07:42

Friss hírek szerdán: már négy vakcinával is oltanak

Kövesse velünk percről percre, hogyan küzd Somogy a koronavírus ellen!

Sonline

Orosháza, 2021. január 10. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját készítik elõ az oltáshoz az orosházi Platán Idõsek Otthonában 2021. január 10-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

16:15

Kaposváron egészen addig érvényben marad a kötelező közterületi maszkviselés, amíg azt a szakemberek indokoltnak tartják.

13:00

Tíz napja megtorpant a visszaesés, és állandó szinten áll a járványgörbe, hangsúlyozta Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján. A jelenséget azzal magyarázta, hogy a vírus mutációi gyorsabban terjednek, de a lefolyásuk nem súlyosabb, viszont a járvány elhúzódását is okozhatják. A Somogyi Hírlap kérdésére adott válaszból azonban az derült ki, hogy az elhúzódó járvány nem okozott türelmetlenséget a többségben. Azt tudakoltuk, hogy alakult a szabálysértők száma? Érzékelhető a türelmetlenség a szabálykövetésben, és ennek megfelelően melyek a legjellemzőbb szabálysértések napjainkban?

Napra pontosan három hónappal ezelőtt november 10-én léptek hatályba azok az intézkedések, melyeket az emberek egészségvédelme érdekében vezetett be a kormány, válaszolta Kiss Róbert, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. Azóta azt tapasztalták, az emberek megértették, hogy a saját és mások egészségének megóvása érdekében kellett dönteni a korlátozásokról. A rendelkezésre álló rendőrségi adatok szerint nincsenek kimagasló változások a szabálysértések számának alakulásában, az intézkedési számokban. Hasonlóan alakulnak az adatok napról napra, ezért ezúton is köszönik a lakosság megértését és türelmét.

12:00

Nézze velünk az Operatív Törzs tájékoztatóját!

 

11:30

Elkezdődhet az oltás Somogyban is az AstraZeneca vakcinával. Erről szóló cikkünket itt tudja elolvasni!

 

11:00

Somogyban duplájára ugrott az új fertőzöttek száma.

 

10:00

Országosan 1279 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg. Az adatokat ebben cikkünkben elemezzük részletesen!

 

9:00

8:00

A tegnapi történések összefoglalóját itt tudja elolvasni egy helyen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában