vége a lomizásnak

2021.02.01. 16:38

Házhoz megy a lomtalanítás tavasztól Kaposváron

Ha eljött a lomtalanítás ideje, az elmúlt években rendszeresen szemétkupacok borították el a várost. A zűrzavarnak azonban vége, mert életbe lépett a lomos hulladék elszállításának új rendszere, miután ezt többen kérték.

Kovács Gábor

– A kaposváriaknak igénylik a rendet, és ez bennünket arra sarkallt, hogy átalakítsuk a lomtalanítást – mondta Kovács Katalin, az önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója. – Továbbra is ingyenes lesz, és ugyanúgy a házhoz mennek a szállítók, mint eddig. Azonban mostantól előzetesen jelentkezni kell, és mindenkihez egyeztetett időpontban érkeznek majd a lomtalanítók. Ezzel elkerülhető lesz, hogy mindenütt azonos időpontban tegyék ki az ott lakók a hulladékot az utcákban, így a lomizók nem tudják széttúrni a szemetet.

Azért most tudták elindítani az új rendszert, mert ma már rendelkezésre áll a hulladék begyűjtésének minden formája, fűzte hozzá a környezetfejlesztési igazgató. Az ingyenesen lerakható építési-bontási hulladék mennyiségét 500 kilóról egy tonnára emelték, a hulladékudvarban bárki leadhatja a szemetét, az újrahasználati központban pedig olyan tárgyakat helyeznek el, amiket más még esetleg tud hasznosítani.

– Az idén március 31-ig tart a lomtalanítás regisztrációs időszaka – hívta fel rá a figyelmet Szilágyi Ádám, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Azt kérnénk, hogy aki szeretné, március végéig igényelje a szolgáltatást. Ezt különböző módokon teheti meg.

Hétfőtől indult egy erre kifejlesztett, új telefonos applikáció, de a lomtalanítást kérők jelentkezhetnek levélben, illetve személyesen is a Kapos Holding ügyfélszolgálatán. A jelentkezési határidő lezárultával, rövid szervezés után áprilisban már mindenki értesítést kap arról, hogy mikor lesz a saját lomtalanításának időpontja. Május 3-tól kezdődik a regisztrációhoz kötött, házhoz menő lomtalanítás. Mennyiségi korlátja nincs az újfajta lomtalanítási akciónak, mert szeretnének mindenkit teljes egészében kiszolgálni. Szilágyi Ádám fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a hulladékudvar továbbra is nyitva áll a kaposváriaknak, lakcímkártyával igazoltan a nyitvatartási időben ide lehet hozni a hulladékot, ha valaki nem tudja kivárni a lomtalanításra kapott időpontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában