rendhagyó ünnep

2021.02.15. 19:17

Házról-házra járva tűzte fel diákjainak a szalagot az osztályfőnök

Rendhagyó szalagavatót tartott a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke. A koronavírussal kapcsolatos szabályok betartásával, házról-házra járva tűzte fel diákjainak a szalagot, hogy viselhessék a jelképet a ballagásig.

Turbéki Bernadett

Országszerte elmaradtak a szalagavatók, és egyelőre bizonytalan, hogy a középiskolák meg tudják-e tartani tavasszal a rendezvényeket. Ezért döntött úgy Kovács Ágnes, a Táncsics Mihály Gimnázium 12.D osztályának osztályfőnöke, hogy nem postán küldi el a gyerekeknek a végzősöket megillető szalagot, hanem bármi is történik, feltűzi diákjai ruhájára.

– A hagyományok szerint a szalagavatóknak február volt az ideje. A mi iskolánkban az elmúlt évek során már novemberben megtartottuk, hogy a diákok hosszabb ideig hordhassák. Ebben a tanévben ez elmaradt a szalagtűző. Egy hétvégét rászántunk, és Raskoványi Miklós osztályfőnök helyettessel végiglátogattuk a gyerekeket – mesélte Kovács Ágnes. A szalagavató „túra” pénteken délután kezdődött, és vasárnap délután tűzték fel az utolsó szalagot.

– Éppen nyelvvizsgázni voltunk néhányan, és előtte, a helyszínen tűzték fel a szalagunkat. Úgy mentünk be, hogy már viselhettük – mondta Osztopáni Kristóf. – Összegyűjtöttem az osztályból a barátaimat. A fiúkkal felöltöztünk öltönybe, a lányok is a ballagási ruhába, így egy kisebb csoportban, mégis közös élmény volt – mesélte Kiss Tamás. – Sok iskolában nem kapták még meg a szalagot a diákok, nekem jó érzés, hogy a kabátomra kitűzhettem.

– Nálunk egy kisebb családi esemény volt, éppen a 18. születésnapomat ünnepeltük. Hálás vagyok az osztályfőnökömnek és a helyettesnek – árulta el Kardos Dániel, aki azóta büszkén sétál végig az utcán, szalaggal a kabátján. A szalagtűzés azonban nem helyettesíti teljesen az elmaradt ünnepséget.

– A tánc kapcsán azt érzem, hogy biztosan fejlődött volna a tánctudásom. Sajnos, többen odáig sem jutottunk el, hogy egyáltalán elmenjünk hozzá ruhát próbálni. Talán a ballagási ruha kárpótol majd – mondta Balázsi Boglárka, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt időszakban több osztálytársával együtt felsőfokú nyelvvizsgát tettek, tanulmányi versenyek országos döntőibe jutottak, és jogosítványt szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában