Járványügy Somogyban

2021.02.10. 16:09

Kaposváron továbbra is érvényben marad a kötelező maszkviselés

A polgármesteri hivatal közleményben tájékoztatott arról, hogy a jelenlegi maszkviselési szabályok egészen addig érvényben maradnak, amíg az egészségügyi szakemberek azt indokoltnak tartják.

sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Indoklásukat azzal folytatják, hogy Kaposváron az aktív fertőzöttek száma az elmúlt héten 175-ről 220-ra nőtt, valamint huszonkettőről harmincra emelkedett a kórházban ápoltak száma. Hozzátették, a város számára a legfontosabb a kaposváriak egészsége, és bár a maszk hordása kellemetlenségekkel jár, fontos, hogy minél kevesebb ember kapja el a koronavírust, a maszkviselés pedig az egyik hatékony módja a védekezésnek.

A korábban megjelent kormányrendelet értelmében a tízezer főnél nagyobb települések saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy mely közterületeken rendelik el a kötelező maszkviselést. Kaposváron november tizenegyedikétől az összes közterületen kötelező a maszk. Az utóbbi napokban egyes települések lazítottak a szabályokon, így például Kecskeméten is, ahol hétfőtől már jóval kevesebb helyen kötelező a maszkviselés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában