Járványügy Somogyban

2021.02.21. 18:05

Károkat okoz az oltásellenesség Pongrácz Máté szerint

A második hullám elején beteg volt, ám mivel nem jelentkezett nála egyszerre három tünetegyüttes, még nem tesztelték Pongrácz Mátét, kaposvári evangélikus lelkészt.

Turbéki B.

– Önkéntes karanténba vonultunk a feleségemmel. Ő elvesztette a szaglását, én pedig nagyon gyenge voltam. A gyülekezetünkben a hitoktató és a kántor is beteg volt, ám a fiatalokat nem érintette – mesélte a lelkész, akinek megváltozott az élete a járvány miatt.

– Új utakat kellett keresni az emberekhez. Tavasszal, amikor nem volt istentisztelet, az időseket telefonon hívtuk, érdeklődtünk a hogylétük felől. A találkozások hiánya miatt felgyűlt belső feszültség, az elmagányosodás ellen így próbáltunk tenni – elevenítette fel.

– Bízom benne, hogy az átoltottság megoldja a helyzetet, az oltásellenes hangulatkeltést pedig károsnak vélem. A vírus két-három nap alatt teljesen lerontja az idősek szervezetét, nincs más megoldás. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyre több a temetés. Jómagam is beoltatom magam, a feleségem már regisztrált – mondta az evangélikus lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában