Járványügy Somogyban

2021.02.16. 10:00

Keddi hírek röviden: csökkent a fertőzöttek száma megyénkben

Kövesse velünk folyamatosan frissülő cikkünkben, hogyan küzd Somogy a koronavírus ellen!

Sonline

15:15

Fokozatosan és felelősségteljesen enyhíthetünk

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet kilencven nappal való meghosszabbításáról kezdett vitát kedden az Országgyűlés. Ennek legfőbb oka a magyar emberek életének és egészségének megvédése, a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első döntéseiről és a jelenlegi helyzetről Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője közösségi oldalán elmondta, hogy a magyar védekezés a járvány ellen nyilvánvalóan sikeres.

Ennek legfontosabb oka, hogy nem rángatjuk a kormányt. Portugália karácsonykor kinyitotta az országot, melynek 5000 élet volt az ára. Andalúzia teljesen bezárt, nappali kijárási tilalom van érvényben. Eközben Magyarországon november óta nem változtattunk a szabályokon, állandóság és kiszámíthatóság jellemzi a védekezést- fogalmazott a képviselő, aki arról is szólt, hogy fokozatos és felelősségteljes enyhítésére kerülhet csak sor.

Enyhíteni szükséges, de csak szigorú szabályok betartása mellett. A kijárási korlátozások enyhítése tavasszal várható, tömegrendezvények megtartása azonban még jó ideig nem lehetséges- mondta Gelencsér Attila, aki hangsúlyozta: a vakcina eredete nem számít. Aki nem kéri az éppen rendelkezésre álló vakcinát, az a sorban hátrébb kerül. Politikusok soron kívül nem oldhatók be – mondta a képviselő, aki az ellenzékről is szót ejtett.

Az ellenzék változatlanul oltás ellenes, a baloldali választók sem elégedettek velük. Parlamenti jegyzői szolgálat teljesítése közben végig hallgattam a koronavírus-elleni védekezésről szóló törvény vitáját. Ebből nyilvánvalóan kiderült számomra, hogy az ellenzék, hasonlóan az első hullám idején tanúsított magatartásához, nem fogja szavazatával támogatni a védekezést. A törvényről jövő hétfőn, huszonkettedikén szavazunk.

Én mindenképpen az életek védelmére és a gazdaság újraindítására fogok szavazni- mondta a képviselő.

 

12:30

 

 

11:20

Elkezdődött az Operatív Törzs keddi tájékoztatója.

10:00

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában