tömegközlekedés

2021.02.22. 19:04

Márciustól megújul a buszmenetrend

Március elsejétől új menetrend szerint közlekednek a buszok. Kiemelt cél volt, hogy az iskolába, munkába, illetve a haza utazókat teljes körűen kiszolgálják, s az utasok jóval egyszerűbben juthassanak el az egészségügyi intézményekbe és az üzletekbe is. S a helyi buszállomást érintő, összekapcsolt járatok miatt kevesebbszer szükséges átszállniuk az utasoknak.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

Kaposváron 40 autóbusz, köztük 15 csuklós vesz részt a forgalomban, s naponta közel 30 ezer személyt szállítanak. – A néhány éve lecserélt buszflotta, a megépített, rendkívül modern busztelephely és a tavaly átadott közlekedési központ után megújul a szolgáltatás is – mondta Turnai Károly, a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója hétfőn, az Esterházy hídon megtartott sajtótájékoztatóján. – Egy teljesen új menetrendet dolgoztunk ki a városi tömegközlekedés számára. Figyelembe vettük azokat a városszerkezeti változásokat, amelyeket az elmúlt évtizedek Kaposváron hoztak. A menetrendet ütemesebbé, átláthatóbbá és utasbarátabbá próbáltuk tenni.

A szakembereken kívül az utasok és civil szervezetek véleményére is kíváncsiak voltak. Zanotta Ilona, a Kaposszentjakabi Nyugdíjas Egyesület vezetőségi tagja örült, hogy a nyugdíjasokat is bevonták a menetrend újragondolásába. S jónak tartja, hogy a kórházba, illetve a városi fürdőbe gyógykezelésre járók könnyebben eljuthatnak. Burucz Julianna, az ÖkoVár – Kaposvári Környezetvédelmi Egyesület önkéntese kiemelte: támogatják azokat az intézkedéseket a városban, amelyek ténylegesen a környezetünk megóvását szolgálják. Elhangzott: az utasok a társaság honlapján is kaphatnak friss információt a közelgő változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában