hőn áhított tervek

2021.02.06. 15:05

Él a remény: lesz uszoda Siófokon

Nem merült feledésbe az elmúlt évben sem a helyiek által régóta vágyott siófoki uszoda építésének terve. A térség országgyűlési képviselője, Witzmann Mihály lobbitevékenységének köszönhetően, újabb állomásához érkezett a hosszú évek óta csak a siófokiak álmaiban szereplő létesítmény megépítésének ügye.

Sonline

Fotó:

Közösségi csoportokban is rendre megkérdezik a hozzászólók, hogy vajon mikor építik meg végre az uszodát. De a térség országgyűlési képviselőjét is rendszeresen felkeresik a kéréssel. Hiszen a városlakók már hosszú évek óta várnak arra, hogy saját uszodája legyen a Balaton fővárosának.

- Pont ezért miután tavaly megtudtam, hogy a város a TAO pályázatos lehetőséggel nem tudott élni, más alternatívákat kezdtem keresni. – mondta Witzmann Mihály a sonline.hu-nak. A honatya konkrét lehetőségekről most még nem beszélt, hiszen hétfőn egyeztet Lengyel Róbert polgármesterrel a témáról.

- Ha a város partner lesz, s támogatja az új elképzelést, akkor lesz uszoda Siófokon – húzta alá Witzmann Mihály. – Számítok az önkormányzat együttműködésére, ahogy a kormány is számít erre. Kedvező esetben akár néhány hónap múlva egészen konkrét projektről tudunk már beszélni. Mert uszoda kell!

Késlekedtek az indulással

Miután 2017-ben a TAO pályázati lehetőségről döntött a testület, másfél év telt el, mire megkezdte a város annak előkészítését. Akkor még olyan ígéretek hangzottak el, hogy 2021-ben már a siófoki uszodában tempózhatnak majd a gyerekek. Ez azonban mostanáig nem történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában