fejlesztés

2021.02.18. 19:18

Nemcsak turistát csalogat, munkahelyet is teremt az új szálloda

Folytatódik a csurgói élményfürdő és szálloda építése, a beruházásra csaknem három milliárd forintot adott a kormány. Erről Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselő és Füstös János, Csurgó polgármestere egy online sajtótájékoztatón beszélt. A politikusok kiemelték: a fejlesztéssel mintegy félszáz munkahelyet teremtenek a településen.

Marosi Gábor

A kormány hét évvel ezelőtt döntött arról, hogy támogatja a sport- és szabadidőcentrum megvalósítását Csurgón. A beruházásra négymilliárd háromszázmillió forintot biztosítottak, ebből bővítették a sportcsarnokot, valamint sportparkot, városi uszodát hoztak létre, melyhez a város háromszázmillió forinttal járult hozzá, de elkezdődött az élményfürdő és a szálloda építése is.

Szászfalvi László elmondta: utóbbi kettő beruházás a komplex fejlesztés harmadik üteme, a munkálatok harminc százaléka pedig már elkészült. A politikus kiemelte: a kormány tavaly év végén döntött arról, hogy 2 milliárd 960 millió forintot biztosít arra, hogy a településen befejezzék az élményfürdő és a szálloda építését. Szászfalvi László hozzátette: a fejlesztésnek köszönhetően újabb munkahelyeket hoznak létre a városban, Csurgó pedig továbbra is fontos központja maradhat a térségnek.

– Ez Csurgó történetének a legnagyobb beruházása – mondta Füstös János polgármester. – Várhatóan az év végére, de legkésőbb jövő év tavaszáig elkészül a negyven szobás, négycsillagos szálloda, valamit a több mint hatvan férőhelyes ifjúsági szállásegység és az öt medencés, gyógyászati részleggel ellátott élményfürdő is – tette hozzá. Füstös János kiemelte: sokszor más településeken kellett elszállásolniuk a hozzájuk érkező akár sportoló vendégeket, a jövő évtől azonban ez „probléma” is megoldódik.

 

Minőségi szálláshelyeket hoznak létre

 

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese az online sajtótájékoztatón elmondta: szükség van a csurgói szállodára, hiszen a településen nagyon kevés szálláshely található. Egy ilyen komplex fejlesztés lehetővé teszi azt, hogy a turisták hosszabb időt is eltöltsenek majd a határhoz közeli városban. Könnyid László hozzátette: Magyarországon a járvány ellenére sem álltak le a turisztikai fejlesztések, ezért ha újra lehet majd utazni, akkor a települések még több bel- és külföldi vendégnek tudnak minőségi szálláshelyeket kínálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában