fejlődés

2021.02.08. 17:00

Nyáron már korzózhatunk Marcali belvárosában

Zöldterületekkel és mintegy hatvan új parkolóhellyel bővül a marcali belváros.

Marosi Gábor

A Rákóczi utcát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatából újítja fel az önkormányzat. Sütő László polgármester elmondta: a közterület korszerűsítése annak a mintegy hatszázmillió forintos beruházásnak a része, amelynek keretében az úgynevezett Civil Ház és a régi művelődési ház nagyterme és a vizesblokkja már megújult.

– Az útfelújítás után megváltozik a forgalmi rend – magyarázta Sütő László. – A jelenlegi kétszer kétsávos útból kétszer egysávos lesz majd. Ezzel megsokszorozzuk a zöld felületeket és még több ingyenes parkolót alakítunk ki. A beruházás célja, hogy korzó, félig sétálóutca jellegű belvárosi részt alakítsunk ki, ahol szélesebb, díszburkolatos járdán közlekedhetnek majd a gyalogosok. Az éttermeknek pedig lehetőségük lesz arra, hogy a kiöblösödő részeknél kiülős helyeket, kerthelyiséget alakítsanak ki – mondta a város vezetője.

Sütő László kiemelte, a beruházás kezdetekor a Rákóczi utca mindkét oldalán kicserélték a régi, ötvenéves vízvezetékeket.

A Zöld Város Program második ütemével várhatóan nyárra végez a kivitelező helyi vállalkozó. A tervek szerint ezzel azonban nem fejeződik be a belváros korszerűsítése, hiszen a Zöld Város Program harmadik ütemének tervei is készen vannak már, de az önkormányzatnak még be kell nyújtania a pályázatot. Ennek részeként a Rákóczi tömbbelső nyugati területe újulna meg, ahol szintén parkolóhelyeket és zöld területeket alakítanak ki – tette hozzá Marcali polgármestere.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában