roma önkormányzat

2021.02.20. 16:55

Új játékokkal gazdagodott a somogyszobi romák közössége

Ugrókötelet, tollasütőket, gumilabdát, foci- és kosárlabdát is vásárolt a helyi roma önkormányzat a gyerekeknek Somogyszobon.

Györke József

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat ismét akciót szervezett a településen.

Ez alkalommal a helyi általános iskola részére kül- és beltéri játékokat vásároltak. – Fontosnak érezzük, hogy segítsük a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltését a jelenlegi nehéz körülmények közt is – mondta Orsós István, a roma közösség elnöke.

Figyelembe véve a hatályos szabályokat, olyan játékokat vásároltak, mellyel a megfelelő távolságot tartani lehet, vagy akár egyedül is játszhatnak velük a gyerekek. – Így beszereztünk többek közt ugrókötelet, tollasütőket, gumilabdát, foci- és kosárlabdát, a hozzá tartozó palánkot és kaput is – folytatta az elnök. – Összesen harminc terméket vásároltunk.

Az átadás után az iskola igazgatójával egyeztettek a roma közösség tagjai, ugyanis nem szeretnének lemondani az idén sem a farsangi mulatságról, igaz, kicsit másként képzelik el a tavaszvárót. Minél több gyermek, gyermekcsoport jelmezes fotóit várják, a feladat csak annyi, hogy jelmezes fotójukat feltöltsék a roma önkormányzat Facebook-oldalára. Értékes nyeremények várják majd a résztvevőket.

Fotó: Györke József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában