gondozás

2021.03.29. 09:00

Ápolókat képeznek áprilistól Marcaliban

Szociális ápoló és gondozó szak indul áprilistól a Siófoki Szakképzési Centrum marcali tagintézményében. Az iskolarendszerű esti oktatást felnőtt képzés keretében hirdették meg.

Góz Lilla

Forrás: Shutterstock

Az elméleti oktatást a marcali szakképző iskolában tartják, a gyakorlati képzőhelyet a Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali Tagintézményében biztosítják. A képzés államilag támogatott, ingyenes.

A Kaposi Mór Oktató Kórház közleményében azt írta: a siófoki centrum és a kaposvári kórház szakmai együttműködésének első állomása a képzés elindítása, a későbbiekben hosszú távú, széles körű együttműködést terveznek.

– Nem volt ilyen egészségügyi képzés Marcaliban, és szerettük volna a képzési palettát bővíteni – mondta el Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja. – A megyei kórház gondos gazdája a marcali egészségügyi intézménynek és nyitottak a velünk való együttműködésre, a jövőben kiemelt stratégiai partnerként tekintünk a Kaposi Mór Oktató Kórházra.

Szamosi Lóránt hozzátette: a koronavírus-járványhelyzet még jobban rávilágított arra, hogy nagy szükség van egészségügyi végzettségű szakemberekre. Korábban több somogyi gimnáziumban indítottak egészségügyi képzéseket, viszont évtizedekkel ezelőtt ezek megszűntek. Mindössze egy helyen, Kaposváron a Pécsi Tudományegyetem Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakgimnáziumában képeznek ápolókat, asszisztenseket.

– Nyitottak vagyunk, a jövőben szeretnénk minél több olyan képzést indítani, amely segíti a háziorvosi rendelők, rendelőintézetek, kórházak munkáját – jegyezte meg Szamosi Lóránt. Kiemelte: az eddigi visszajelzések alapján egyre többen érdeklődnek a szociális ápoló és gondozó szak iránt nem csak a megyéből, hanem távolabbról is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában