Járványügy Somogyban

2021.03.25. 13:00

Bármilyen oltóanyagot elfogad Fábry Kornél

Fábry Kornél volt kaposfüredi plébános is szeretné beoltatni magát a koronavírus elleni vakcinával. Az 52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára elmondta: már januárban regisztrált az oltásra, egyelőre azonban még nem értesítették arról, mikor kapja meg a vakcinát.

Marosi Gábor

Fotó: KOVACS TIBOR

 

– Kötelességemnek érzem beoltatni magamat – fogalmazott Fábry Kornél. – Ha a szakemberek azt mondják, hogy ezzel meg lehet állítani a vírus terjedését, akkor ehhez nekem is csatlakoznom kell. Mindegyik oltóanyagot elfogadom, de hogyha választani lehet, akkor a kínait szeretném megkapni. Ha jól tudom, akkor ez hagyományos vakcina, ami elölt vírust tartalmaz, így a szervezetemnek kell kidolgoznia az ellen­anyagot – tette hozzá.

Fábry Kornél nem kapta el a fertőzést, a munkáját azonban megváltoztatta a jelenlegi helyzet. Tavaly szervezték volna meg a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, ám az atya bízik abban, hogy szeptemberre Magyarországon az átoltottság magas lesz, így az eredeti terveknek megfelelően tudják majd megtartani a rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában