újszerű játékok

2021.03.14. 19:00

Búcsút intettek az elavult kültéri játékoknak Göllében

Megújult a göllei óvoda és iskola játszótere.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

A két intézmény udvarában lévő elemeket fából készült, színes játékokra cserélték. A beruházás a Magyar Falu Program ötmillió forintos pályázatából, önerő nélkül valósult meg.

Novák Márk, a település polgármestere elmondta: nagy szükség volt a játszótérre, a régi eszközök ugyanis már balesetveszélyessé váltak. A játszótér építésében több helyi is részt vett, volt aki markológéppel segített kiásni az alapokat. – Egy lista alapján állítottuk össze a közösségi teret – fogalmazott a polgármester. – Az óvónők véleményét is kikértem abban, hogy milyen játékokkal szereljük fel az udvart. Az óvodába több mint húsz gyermek jár, rajtuk kívül pedig az iskola alsó tagozatosai játszhatnak az eszközökön. Ez a település központi játszótere, ezért tanítási idő után és hétvégén is használhatják majd a göllei fiatalok – mondta Novák Márk.

A polgármester kiemelte: a falu több pontján elvétve található még néhány játék, azokat is fel kellene majd újítani. Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy az inámpusztai településrészen is új játszóteret építsen, a beruházásról azonban egyelőre még nem született döntés – tette hozzá Novák Márk.

Fotó: Kovács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában