felcsaptak a lángok

2021.03.29. 13:30

Harmincszor riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén

Az egységek tizenhét tűzesethez és tíz műszaki mentéshez vonultak, emellett pedig három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Az elmúlt három nap többségében szabadtéri tűzeseteknél volt szükség az egységek munkájára.

sonline

Péntek délelőtt Igal, Táncsics telep utcájába vonultak a kaposvári hivatásos tűzoltók, ahol nagy mennyiségű szemét és a száraz aljnövényzet égett foltokban. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet és megakadályozták, hogy a lángok a közelben lévő nádasra átterjedjenek.

Összeütközött két személyautó pénteken Balatonújlakon, a Balaton utcában. A műszaki mentést végző marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a kifolyt folyadékot felitatták. Az autókban csak a sofőrök utaztak, akik nem sérültek meg a balesetben.

Szombat reggel egy ságvári családi ház kéményében izzott be a lerakódott korom és kátrány. A siófoki hivatásos tűzoltók eltávolították a tűztérből a még lángoló égésterméket, megszüntették az izzást, majd kéményseprőt hívtak a helyszínre.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy kaposvári társasházban szombat délután. A készülék sípolására a lakók ablakot nyitottak és a ház előtt várták meg a város hivatásos tűzoltóit, akik méréseket végeztek, amellyel szintén kimutatták a mérgező gázt a lakásban. A szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

A desedai parkerdőben négyezer négyzetméteren, Bánya külterületén pedig ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet és nádas szombaton. Mindkét helyszínen a kaposvári hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Szombat este körülbelül száz körbála kapott lángra Somogygesztiben, egy mezőgazdasági telep tároló épületében. A tűzesethez Kaposvárról és Dombóvárról is érkeztek hivatásos tűzoltók, akiknek a munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók két vízsugárral először megszüntették a lángok továbbterjedését, majd a megyeszékhely hivatásos tűzoltói váltásos rendszerben folyamatosan a telephelyen tartózkodtak, felügyelték a helyszínt és az utómunkálatok során a nagy hővel égő bálák végleges oltásán dolgoztak. Az izzást végül vasárnap reggelre sikerült teljesen megszüntetni.

Ötven négyzetméteren összehordott szemét és zöldhulladék égett vasárnap délután Kaposváron, a Vak Bottyán utcában. A tűz a környezetére nem jelentett veszélyt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid idő alatt megfékezték a lángokat és eloltották a tüzet.

Fotó: Marcali HTP, Kaposvár HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában