igényelt tudás

2021.03.05. 11:30

Háromszoros volt a túljelentkezés

A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeibe több mint 3300 jelentkezés érkezett.

Harsányi Miklós

Akárcsak tavaly, a technikum a népszerűbb oktatási forma. Összesen 1931 jelentkezést regisztráltak, ugyanakkor a szakképző iskolai ágazatokban is nőtt a diákok száma, az intézményekben 1300 jelentkezés volt.

A specializált gép- és járműgyártás-ágazatban egyre többen akarnak továbbtanulni. A KSZC tájékoztatása szerint különösen népszerű a mechatronikus technikus szakma. Másfélszeresére nőtt az építőipari-, épületgépészet-ágazatba jelentkezők száma, s a faiparban is meghaladta a jelentkezések száma a felvételi keretet.

– A mostani és a közeljövőben várható beruházások, s a betelepülő ipari cégek is elősegítették a jelentkezések növekedését a gépészetágazatban – közölték. – A február 19-ig leadott lapok alapján a honvéd kadét, az erdésztechnikus szakmára több mint háromszoros, a közszolgálati technikusra négyszeres túljelentkezés volt. Az informatika ágazatra jelentkezők száma szintén háromszorosan haladta meg a létszámkorlátot, s több mint 320 jelentkezés érkezett.

Kaposváron új szakma a vízügyitechnikus-képzés, ezt 25-en választották. A KSZC közölte: akik még bizonytalanok a szakmaválasztásban, azok számára a következő tanévtől négy városban, Kaposváron, Barcson, Tabon, Nagyatádon is kínálnak orientációs évfolyami képzést.

F.: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában