lefújva

2021.03.18. 12:31

Jövőre lesz utoljára Balaton Sound Zamárdiban

A Balaton Sound hivatalos oldalán jelentették be a szervezők, hogy leghamarabb 2022-ben szervezik meg a fesztivált.

Koszorus Rita

Major Kata - Rockstar Photographers

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Zamárdi önkormányzata feltételeket szabott a fesztiválok szervezőinek. Így kikötötték azt is, hogy csak oltottak látogathatnák a fesztiválokat.

Egy hetük volt a szervezőknek dönteni a Strand és a Balaton Sound sorsáról, majd a határidő lejárta után, megtudtuk további gondolkodási időt kértek.

Csütörtökön azonban a szervezők bejelentették: nincs realitása a fesztiválok megtartásának. A Balaton Sound közösségi oldalán közölték is a rajongókkal, hogy csak jövőre találkozhatnak a népszerű fesztiválon.

A bejegyzésben arról írtak, hogy a rajongók érdekében halasztják el a fesztivált és terveik szerint jövőre újult erővel térnek vissza.

Megkerestük a témában Csákovics Gyulát, Zamárdi polgármesterét, akitől megtudtuk: számítottak erre a döntésre. Hozzátette: az egyéves szerződés, amelyet a szervezőknek ajánlottak opciós volt. Vagyis lehetőséget biztosított a 2022-es időpontra, ha idén a bulit nem teszi lehetővé a vírushelyzet.

- Az már biztos, hogy 2022-ben lesz az utolsó Balaton Sound Zamárdiban – húzta alá a polgármester. Mint korábban kifejtette a városvezető: a település elfáradt a tízezreket megmozgató többnapos fesztiválban.

Megkerestük Fülöp Zoltánt, a Balaton Sound egyik alapítóját, hogy megtudjuk, mit terveznek Strand Fesztivál sorsa. Kérdésünkre azt válaszolta, hogy terveik szerint megtartják a fesztivált augusztusban, amennyiben ezt engedik a járványügyi és hatósági szabályok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában