Járványügy Somogyban

2021.03.04. 10:15

Kínai vakcinára vár a méhész

Bíró Márton méhész már regisztrált a koronavírus elleni oltásra és a kínai vakcinát is azonnal felvenné.

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

– Egészséges szeretnék maradni, kell az oltás, ezért regisztráltam – mondta. – Nyugdíjas vagyok, több mint 40 éve méhészkedek, s remélem, még sokáig kijárhatok a birtokra. Szerdán is a Kadarkút közeli Nagypusztán voltam, a gazdaságban ilyenkor már bőven van tennivaló. Amíg egészséges vagyok, szeretnék dolgozni, ehhez viszont feltétlenül szükség van a koronavírus elleni oltásra. A kínai oltóanyag nekem éppolyan jó, mint bármelyik másik.

A 71 éves nyugdíjas férfi hangsúlyozta: a betegség nem válogat. A fiatalokat is éppúgy ledönti, mint az idősebbeket. Azt mondta: neki nem volt szüksége győzködésre. Megértette, s elfogadta a szakértők javaslatait, és családjában, közvetlen környezetében is megfogadták az orvosok tanácsait.

– Csak úgy tudjuk megvédeni magunkat, ha oltatunk – mondta. – Ismerek olyanokat, akik már túl vannak a koronavírus elleni injekción. Ők fellélegezhetnek. Abban bízom, hogy gyorsan megkapom azt a biztonságot, amit a vakcina jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában