forgatás

2021.03.01. 14:00

Koltai éjszakai jelenetét vették fel első reggel

Koltai Róbert és Tóth Molnár Ildikó jeleneteivel, Bárd­udvarnokon kezdődött el vasárnap a filmforgatás, amelynek egy kaposvári színdarab az alapja, egyik rendezője pedig a színház művészeti vezetője.

Turbéki Bernadett

Több mint negyven tagú forgatócsoport szállta meg a felvételek helyszínét, hogy a kétszereplős jeleneteket rögzítsék a filmforgatás első napján. – Hat napot töltünk ezen a helyszínen, belső és udvari jeleneteket is rögzítünk – mondta lapunknak Roskó Péter, a film producere. – Az első nap érdekessége az, hogy fényes nappal veszünk fel éjszakai jeleneteket. Ehhez teljesen lesötétítettük a ház ablakait. Bent vágni lehet a sötétséget, miközben itt kint süt a nap.

Tóth Molnár Ildikóval és Koltai Róberttel forgatnak, utóbbi a főhős időskori énjét formálja meg. – Az én szerepemet két nap alatt vesszük fel, bár több jelenetben is benne vagyok – mondta lapunknak Koltai Róbert. – Nem terveztem el semmit előre a szerepemmel kapcsolatosan. Igyekszem majd a rendező instrukcióira hagyatkozni. Már az olvasópróbán kiderült számomra, hogy egy jól megírt történetről van szó, ami a közönséget is magával ragadja majd.

A nyolcvanas-kilencvenes években játszódó jelenetek központi figurája Fándly Csabáé.

– A színházban is én játszottam ezt a szerepet – mondta. – Ennek ellenére nekem is részt kellett vennem a szereplőválogatáson. Ez az első igazi filmezésem, eddig mindössze egy vizsgafilmben szerepeltem. Kézikamerás stílusban rögzítik a jeleneteket, minden lélekrezdülés látható lesz.

Fándly Csaba a szerep kedvéért megnövesztette a szakállát, felelevenítette lovagló tudását, s megtanult motorozni is. Ám lesznek olyan akciók, amelyekben kaszkadőrök helyettesítik majd. Hétfőn Bárdudvarnokon folytatódik a forgatás, de hamarosan kaposvári helyszíneken is találkozhatunk a filmesekkel. A Nemzeti Filmintézet TV-filmes pályázatát elnyerő film nyersanyagát március 17-ig rögzítik. Várhatóan május végére készül el teljesen, s az MTVA műsorra is tűzi majd.

 

A Terminátort is óvta a forgatásokon

Bár csupán két szereplő jeleneteiről szólt a vasárnap, mégis népes kiszolgáló személyzet vette körül őket. Vértesi Csilla valamennyiük Covid-tesztjét ellenőrzi, mint egészségügyi ügyeletes. Számtalan stábot kísért már munkája kapcsán, és az is előfordult, hogy életet mentett. – Nemes Jeles László egyik filmjének forgatásán az egyik stábtag jelezte, hogy a gyomorszája környékén gombócot érez, és olyan érzése van, mintha meghúzta volna a vállát. Megmértem a vérnyomását, ami az életkorához képest nem volt kiugróan magas. Ám amikor jelezte, hogy neki ennél jóval alacsonyabb szokott lenni, gyanakodni kezdtem, és kihívtam hozzá a mentőt.

Beigazolódott, hogy A-típusos szívinfarktusa van – mesélte Vértesi Csilla, akinek Arnold Swarzeneggerrel is van közös sztorija. – Tudtam, hogy „stentelve” van a szíve, vagyis a koszorúerében drótháló van. Megjegyeztem, hogy most már igaziból is terminátor, mire ő egy like-ot mutatott nekem mosolyogva. Így jelezte, hogy megértette a poént.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában