tavaszi munkák

2021.03.01. 16:30

Lányok kezében is jól áll a metszőolló

Csattognak az ollók, hullnak a vesszők a Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolája szőlőültetvényén ezekben a napokban; tizenöt szőlész-borász tanuló a kertész diákok segítségével a saszlavesszőket metszi a napos időben. A fiatalok elmondták: a február végén beköszöntött tavasz ideális ehhez a munkához.

Góz Lilla

Országh Bernát, a tanüzem vezetője lapunknak azt mondta: az enyhe tél végi időjárás valóban kedvez a szőlészeti munkáknak, és a terveik szerint a hét második felére végeznek a teljes – 2,4 hektáros – terület megmetszésével.

– Az enyhe téli időjárás jót tett a vesszőknek, igazán szépen beértek és nem látszanak rajta betegség nyomai – mondta Országh Bernát. Kiemelte: valamennyi diák saját szőlősort kapott, amelynek gondozása az ő feladata, a szőlőből pedig elkészíthetik saját borukat.

A jövő héten már a meghagyott vesszőket kötözik, majd a technikai dolgozók megkezdik a levágott venyige zúzását, valamint az egyéb tavaszi munkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában