Járványügy Somogyban

2021.03.27. 11:50

Mindenki beoltatta magát a tojásfa feldíszítéséig a nyugdíjasklubban

Elkerülte a vírus a csurgói Őszirózsa Nyugdíjas Klub tagjait, s mivel már mind a 36-an beoltatták magukat, joggal reménykedhetnek abban, hogy nagyobb baj nélkül átvészelik a járványt – avatta be lapunkat Balogh Csabáné klubvezető, aki néhány társával a város főterén lévő fa díszítéséhez készülődött.

Varga L.

– Tavaly nyáron még volt három foglalkozásunk, azóta csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. Nagyon nehezen éljük meg a bezártságot, szinte ki sem tesszük a lábunkat hazulról. Mindenkit sokkoltak a városban történt halálesetek is, és a félelem még az oltás ellenére is bennünk maradt – árulta el. Pedig elmondása szerint már nagyon várják, hogy újrainduljon az élet, korábban ugyanis a közösség rendszeres szereplője volt a város életének és a különböző fesztiváloknak, mint ahogy a megyei nyugdíjasszövetség rendezvényeiről sem hiányzott.

A legjobban mégis az együtt töltött órák, a bemutatókra való készülődések hangulata és a tartalmas beszélgetések hiányoznak számukra. – Sokat gondolkodtam azon, hogy mivel tudnánk életjelt adni magunkról, amire végül a húsvét közelsége adott lehetőséget. Az egyik klubtagunk, Barbér Jánosné régóta foglalkozik tojásfestéssel, úgy gondoltam, örömet tudnánk szerezni az itt élőknek és különösen a gyerekeknek azzal, ha húsvéti tojásokkal díszítünk fel egy fát – mondta a klubvezető. Az ötlet követőkre talált, a tojások is elkészültek. Balogh Csabáné társaival együtt díszítette fel a fát. Ami nem volt egyszerű művelet, a beltartalmuktól megfosztott tojások ugyanis vad táncot jártak az erős szélben. A teljes díszítéssel szeretnének még ezen a héten végezni a klub aktivistái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában