Járványügy Somogyban

2021.03.14. 15:30

Nagyszünet kezdődött a somogyi tanfolyamokon

A március 8-tól bevezetett szigorítások a felnőttképzésben résztvevőket is érintették. A megyében sok helyen halasztottak el tanfolyamokat az intézkedések miatt.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

A hét elejétől elrendelt intézkedések a felnőttképzést is befolyásolták, megyénkben hét tanfolyamot függesztettek fel.

Barcson összesen tizenkét település-karbantartói képzésen tanulót érintett a döntés, a csurgói raktárostanfolyamra tizenöt, míg Kaposváron 14-14 betanított takarító, illetve raktáros járt képzésre. A siófoki raktárosoktatás tizenkét hallgatóján kívül a Somogyszentpálra szervezett képzést is felfüggesztették: a gyártósori munkavállalást elősegítő, alapkompetencia fejlesztését célzó tanfolyamnak összesen tizenöt diákja van. Nagyatádon tizennégy leendő pénztáros sajátítja el a szakmai ismereteket, s a hét elején életbe lépett kormányrendelet a dél-somogyi programot is érintette.

– A tabi, február elsején indított gyártósori alapkompetencia-fejlesztéssel kapcsolatos képzés távoktatásos formában szerdán 10-én ért véget – közölte kérdésünkre a megyei kormányhivatal. – A képzést tizenhárman sikeresen teljesítették.

Somogyban több településen szerveztek kisgyermekgondozó-nevelői tanfolyamot. Kaposváron tizenhatan, Csurgón tizennyolcan vállalták a tanulást, az elméleti oktatás május 26-ig tart. Mindkét tanfolyam esetében ettől a héttől személyes találkozást nem igénylő, digitális eszközök segítségével tanítanak. A megyei kormányhivatal azt is közölte: a résztvevők részéről az online oktatás elfogadott, s az ehhez szükséges informatikai eszközök a rendelkezésükre állnak.

A képzőintézmény telefonon, e-mailben, valamint papír alapú segédanyagok megküldésével is segítséget nyújt a tanfolyam hallgatóinak annak érdekében, hogy a tananyagot minél jobban el tudják sajátítani. A rendelet alapján előreláthatóan április 7-ig zajlik digitális eszközök segítségével az elméleti oktatás.Harsányi Miklós

Gazdasági projektversenyt indítottak

Kaposvár Vásárolj okosan! címmel az idén is meghirdeti projektversenyét a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács műszaki-gazdasági tagozata. A pénzügyi és vállalkozói témahéthez kapcsolódik a középiskolásoknak kiírt program. A diákok egy legfeljebb háromperces kisfilmmel nevezhetnek csapatban vagy egyénileg. A szervezők ezúttal is olyan pályaműveket várnak, amelyben kreatív, ötletes formában mutatják az általuk választott helyi céget, termékeit, fogyasztóit. A beküldési határidő április 16.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában