dolgos napok

2021.03.16. 13:02

Egy-egy tucat tűz és műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak a hétvégén

Tizenkét tűzeset és ugyanennyi műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak a hétvégén Somogy megyében. Az elmúlt négy napban háromszor érkezett téves jelzés a megyei műveletirányítási központba.

Sonline

Huszonhétszer riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hosszú hétvégén.

Pénteken megcsúszott a nedves úton és tetejével az árokba borult egy gépkocsi a 68-as főúton, Mesztegnyő térségében. Miután a két utas elhagyta a járművet, a kiérkező marcali hivatásos tűzoltók a kerekeire állították az autót és áramtalanították azt.

Rosszul lett három lakó az otthonában, a nagyatádi Szabadság utcában pénteken. A mentők mellett a helyi hivatásos tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik kiderítették, hogy a kazán mellett rendkívül magas a szén-monoxid gázkoncentráció. A mentők a három lakót szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba szállították. A tűzoltók beavatkozása után a kéményseprő és a gázszolgáltató szakembere is átvizsgálta a gázkészüléket, amelyet hibásnak találtak és megtiltották annak további használatát.

Szombaton tűz ütött ki egy kisebb üzemcsarnokban, Marcaliban, a Kossuth Lajos utcában. Gumidarálék és szövet kapott lángra, valamint a helyiség elszívó csőhálózata gyulladt ki. A marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg a lángokat.

Szombat délelőtt az M7-es autópályán, Balatonszemes térségében egy gépjármű motortere égett, amelyben összesen öten utaztak. A tüzet a balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók egy porral oltóval eloltották. A tűzoltók az autó motorterét visszahűtötték, majd átvizsgálták, de további izzó gócokat már nem találtak.

Parkoló személyautónak ütközött egy kamion Inkén, a Kanizsai utcában, szombat délután. A böhönyei önkormányzati és a vései önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A parkoló autóban nem tartózkodott senki, sérülés nem történt.

Vasárnap egy családi ház gyulladt ki Lengyeltótiban, a Fonyódi úton. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók a marcali hivatásos egységek kiérkezése előtt az épület lakóterében már eloltották a tüzet. Az egységek ezután három vízsugárral fékezték meg a tetőszerkezetre átterjedő lángokat. A mentők egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Hétfőn egy tíz méteres nyárfa dőlt a Barcsot és Drávatamásit összekötő bicikliútra, amely teljesen elzárta azt. A barcsi hivatásos tűzoltók a fát motorfűrész és kéziszerszámok segítségével eltávolították.

A vízelvezető csatorna két oldalán égett a nádas hétfőn, Balatonszabadi külterületén. A lángok a nagy szélben gyorsan terjedtek, ám a siófoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal rövid időn belül eloltották a tüzet.

Hétfőn, Nagyatádon egy busz hajtott árokba, melyben csak a sofőr és egyetlen utasa utazott.

Fotók: Katasztrófavédelem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában