jeles nap

2021.03.26. 11:00

Nyolcvanadik születésnapján köszöntötték Balás Bélát

A Kaposvári Egyházmegye vezetői, Varga László megyés püspök, Somos László és Rumszauer Miklós helynökök, Tomanek Péter irodaigazgató, valamint Világos Krisztián vagyonkezelő az egyházmegyei papság, illetve a katolikus hívek nevében csütörtökön délelőtt a Zselic Katolikus Idősek Otthonában fehér virágokból kötött csokorral köszöntötték Balás Béla nyugalmazott püspököt 80. születésnapja alkalmából.

Lőrincz Sándor

Fotó: TIBOR KOVACS

Varga László megyés püspök egy könyvvel lepte meg főpásztor-elődjét, s jó egészséget kívánt, Isten áldását kérte az ünnepeltre, aki remek szellemi és fizikai állapotban, jó hangulatban fogadta a köszöntőket. A pandémiahelyzetre való tekintettel csak rövid ideig tartott a találkozó, mely során múltról, jelenről, jövőről egyaránt szó esett.

Balás püspök kegyelmi ajándéknak tartja, hogy megérte e születésnapot, s az idősotthon barátságos légköréről, a magas szintű ellátásról beszélt. Egykori titkára, Rumszauer atya maga sütötte, kedvenc túrópogácsájával gratulált a főpásztornak, akit a szociális otthon férfi lakói már korábban egy 80-as feliratú, óriás palack vörösborral köszöntöttek fel. A tegnap délutáni, hálaadó szentmisét az ünnepelt mutatta be az otthont vezető Világos Krisztián atya koncelebrálásával. Az intézményben élők, illetve a munkatársak a misén adtak hálát az egyházmegye első főpásztorának életéért, szolgálatáért, s a karbantartási csoport vezetőjének párja a nyugalmazott püspök másik kedvencét – egy gesztenyés süteményt – készítette el e jeles évfordulóra. Krisztián atya pedig egy kávéfőzőt nyújtott át Balás püspöknek, hogy ezzel is hozzájáruljon, ezután is mindig élénken és élesen lássa a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában