Járványügy Somogyban

2021.03.19. 09:06

Pénteki friss hírek: Negatív rekordot dönt az új betegek száma

Kísérd figyelemmel egész nap folyamatosan frissülő cikkünket, amelyből megtudhatod, hogyan védekezik Somogy a koronavírus-járvánnyal szemben.

Sonline

A köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelését végző orvostanhallgatók a Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Főosztályának ügyfélszolgálatán 2021. január 2-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

 

18:00

Füstös János Csurgó polgármestere a járvánnyal összefüggő intézkedéseiről is tájékoztatta városa lakosságát a város weblapján.

11:30

Több oltóponton is dolgoznak a Kaposi Mór Megyei Kórház munkatársai. Pénteken folytatják az idősek oltását, erről bővebben itt olvashatsz!

11:20

Csütörtökön Somogyban intézkedtek a rendőrök a szabályok megszegése miatt. Gál Kristóf elmondta: egy presszót nyitva találtak, ahonnan az ott tartózkodtak elküldték és a vendéglátóhelyet bezáratták.

11:18

Élőben jelentkezik az Operatív Törzs napi tájékoztatójával.

10:50

Mivel pénteken bejelentette a miniszterelnök, hogy további egy hétre érvényben maradnak a járványügyi intézkedések a balatonföldvári Tourinform iroda is zárva tart.

10:30

Siófokon nincs már olyan önkormányzati intézmény, ahol ne lenne koronavírussal fertőzött. Erről Lengyel Róbert, a város polgármestere közösségi oldalán számolt be. Azt is írta, hogy az önkormányzati hivatalban 12 fertőzött, 7 kontakt, az óvodákban összesen 13 fertőzött, 6 kontakt, a bölcsődébenben 1 fertőzött és 3 kontakt van. A Kálmán Imre Kulturális Központnál (KIKK) egy dolgozó kapta el a vírust, míg a könyvtárban is immár hárman küzdenek a betegséggel. A városvezető hozzátette: a gondozási központ egyik dolgozója is pozitív tesztet produkált.

Lengyel Róbert hangsúlyozta, csak a városi intézményekről vannak pontos adatai, de városi szinten is hasonló a helyzet szerinte. – Háziorvosaink képviselője, dr. Nemes Levente a minapi felajánlásom alapján összegyűjtötte munkatársai segítség-igényeit. Siófoki háziorvosaink három, egyébként adminisztrátorként „besegítő” KIKK-es kolléganőnk munkáját továbbra is igénybe veszik, ezenkívül fertőtlenítőszereket és nyomtatóapírt kértek további segítségként – foglalta össze a polgármester. – Előbbieket megvásároltuk és ma ki is szállíttatjuk, míg nyomtatópapírt a saját készletünkből már tegnap átadtam doktor úrnak (lenti fotó), ezzel is kifejezésre juttatva városunk lakóinak a munkájuk iránti tiszteletét, elismerését és köszönetét.

9:00

Péntekre jelentősen megnőtt a Somogyban koronavírussal küzdők száma. A koronavirus.gov.hu adatai szerint 24 óra alatt 540-nel nőtt a fertőzöttek száma megyénkben.

Ilyen magas még korábban nem volt az újonnan regisztrált igazolt fertőzöttek száma a térségben. Országosan is szomorú rekordok dőlnek meg a covid-19 kapcsán.

Fotó: koronavirus.gov.hu

10 759 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 549 839 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 841 főre emelkedett.

8:00

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a már érvényben lévő szigorú korlátozások hétfőtől további egy hétre maradnak. Erről bővebben alább olvashatsz!

https://www.sonline.hu/orszag-vilag/orban-viktor-hamarosan-beszamol-a-legujabb-kormanyzati-intezkedesekrol-2-3975772/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában