Járványügy Somogyban

2021.03.17. 09:39

Szerdai friss hírek: Fertőtlenítik a katonák a somogyi iskolákat

Kövesd egész nap percről-percre frissülő cikkünket a legfrisebb helyi hírekért a koronavírussal kapcsolatban.

Sonline

Budapest, 2020. december 22. Védőruhába öltözött ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent János Kórházban 2020. december 15-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

13:00

Megnőtt a vírus örökítőanyagának jelenléte a kaposvári szennyvízmintákban, ez azt jelenti, hogy a következő hetekben jelentősen nőhet a betegek száma is. Bővebben erről, ide kattintva olvashatsz!

12:30

Az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília a járványügyi adatokat ismeretve elmondta: régiónkban nőtt a legkisebb mértékben a betegek száma, így ebből a szempontból Somogy és Tolna áll a legjobban. Legnagyobb arányban Pest megyében és Budapesten nőtt az új betegek száma, míg a legkisebb mértékben Somogyban, itt 26 százalékkal, Tolnában pedig 25-tel. Az országos tisztifőorvos hozzátette: a fertőzöttek többsége a 40-49 éves korcsoportból került ki az elmúlt héten.

12:00

Élőben tájékoztat a koronavírus helyzetről az Operatív Törzs.

11:05

Forrás: Löbl Eszter/honvedelem.hu

Az elmúlt napokban ismét az iskolákat kezdték fertőtleníteni a Magyar Honvédség egységei. A kaposvári 54. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái a kedden két oktatási intézményben hajtottak végre mentesítési feladatot. A honvédelem.hu közlése alapján, a nyolcfős alegység a somogyi megyeszékhelyen található Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy Utcai Tagiskolájában, valamint a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, mintegy 9 ezer négyzetméternyi területen fertőtlenített.

Hozzátették: mentesítési feladatot a logisztikai alakulat katonái az elkövetkező napokban is folytatni fogják több kaposvári és más Somogy megyei települések oktatási intézményeiben.

10:00

Csalókra figyelmezteti a lakosságot a Lengyeltóti Önkormányzat. Ahogyan arról a Sonline is beszámolt egyre több a virtuális térben garázdálkodó csaló a világjárvány kezdete óta. Ezért is hívta fel az önkormányzat a lakosság figyelmét a csalókra, akik védőoltást kínálnak, valójában viszont csak a személyes adatokat akarják kicsalni a gyanútlan áldozatoktól. A témával bővebben itt foglalkozunk!

9:30

Egy nap alatt 145 új igazolt koronavírus fertőzöttet regisztráltak Somogy megyében a Nemzeti Népegészségügyi Központ friss adatai alapján. Ezzel szerdára 18788-ra nőtt a somogyi fertőzöttek száma.

Egy 24 óra leforgása alatt több, mint 3400 új esetet regisztráltak az országban. Kedden Müller Cecília országos tisztifőorvos a Somogyi Hírlap kérdésére elmondta: az új mutáns vírus, sokkal agresszívebb, mint a tavaly tavasszal tömeges megbetegedéseket okozott változat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában