hajós mém

2021.03.29. 18:24

Tihanyt és Szántódot már-már összekötné a szuezi teherhajó

Az Ever Given nevű óriási teherhajót egy weboldal segítségével bárhol a világban méretarányosan elhelyezhetjük. Megnéztük, hogy Somogyban hogy mutatna egy ilyen monstrum.

Baka József András

Bejárta a világsajtót, hogy a Szuezi-csatornán keresztbe fordult az Ever Given nevű konténerszállító hajó, napokra megbénítva ezzel a világ egyik legforgalmasabb hajós útvonalát. Szerencsére mára sikerült megmozdítani a fémszörnyet, mindeközben a folyamatról készült felvételek döbbentették rá az internetezőket, hogy milyen hihetetlen méretei vannak egy ilyen járműnek.

Az ilyen eseménynél hamar beindulnak a mémgyárak, amelynek egyik legérdekesebb terméke az a weboldal, amellyel bárhol „letehetjük” az Ever Givent a világban. Így nézne ki például, ha egyszer csak a Balatonnál kötne ki a hajó. Látható, hogy két ilyen hajóval gyakorlatilag átsétálhatnánk Szántódból Tihanyra.

A Balaton ugyan próbára tenné, de a Deseda meg se kottyanna az óriásnak. A tó szinte bármely pontján hídként szolgálna.

Külön érdekesség, hogy a hajó szinte teljesen lefedné a kaposvári sétálóutcát hosszában. Széltében azonban már útban lennének az épületek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában