Járványügy Somogyban

2021.03.19. 11:22

Több mint ezer idős kap oltást a kórházi oltópontokon

Pénteken a Pfizer vakcinájával folytatták az oltást a Kaposi Mór Megyei Kórházban, ahol az idős korosztály tagjai kapják meg a koronavírus elleni védőoltást.

Góz Lilla

Kaposvár, 2021. január 10. Klenovicsné Gelencsér Ilona (b) ápolónõ Pfizer-BioNtech vakcinából készült koronavírus elleni védõoltást ad be egy egészségügyi dolgozónak a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban 2021. január 10-én. MTI/Varga György

Fotó: Varga György

Egyszerre több oltóponton zajlik a Kaposi Mór Megyei Kórházban a regisztrált idős korosztály ütemezett oltása a háziorvosok koordinációjában a következő napokban.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1519700468233299&id=276496209220404

Mintegy 1300 kaposvári és környéki időskorú kapja meg első oltását a Pfizer vakcinával. Szintén az idős korosztály részére, az oltási kártyájukon jelzett időpontban második, emlékeztető oltást is adnak ebből a vakcinából.

A kórház kéri az oltópontra időpontra érkezőket, hogy hozzák magukkal a szükséges dokumentációt (első oltásra érkezők a háziorvos segítségével kitöltött nyilatkozatot, második oltásra érkezők az oltási kártyájukat). Aki lázas, beteg, esetleg karanténban tartózkodik, akár aktív koronavírus-fertőzött szoros kontaktja, semmiképpen se menjen be az oltópontra. Telefonon jelezze állapotát a háziorvosánál és új időpontot fog kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában