hétvégi mérleg

2021.03.22. 14:11

Tüzekhez, balesetekhez is riasztották a somogyi tűzoltókat

Huszonkét riasztás adott munkát a somogyi tűzoltóknak az elmúlt hétvégén.

Sonline

Pénteken két szabadtéri tűzesethez is riasztották a tabi önkormányzati tűzoltókat. Kapolyon kétszáz négyzetméteren, Bábonymegyeren pedig két hektáron égett a száraz aljnövényzet. A tűzoltók mindkét helyszínen rövid időn belül eloltották a tüzet.

Kéménytűzhöz vonultak a kaposvári hivatásos tűzoltók pénteken Várdára, az Ady Endre utcába. Az egység az izzást megszüntette, a tűz továbbterjedését megakadályozta és kéményseprőt hívott a helyszínre.

Szombaton, Bélavár közelében árokba csapódott egy személyautó. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd drótkötéllel kivontatták az árokból a gépjárműt. A sofőr, aki egyedül utazott a kocsival, szerencsére nem sérült meg a balesetben.

Összehordott hulladék égett szombaton Vótapusztán. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Egy tíz méteres fenyőfa ága tört le szombat délelőtt Bolhón, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A letört faág veszélyeztette a gyalogos és közúti forgalmat. A fa teljesen el volt száradva, a biztonságos eltávolításához magasból mentőre is szükség volt, amely Nagyatádról érkezett. Az egységek láncfűrésszel csaknem két óra alatt darabolták le a fenyő ágait és szüntették meg a veszélyt.

Vasárnap délelőtt villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Kaposváron, a Hársfa utcában. Az ütközés erejétől kitört az oszlop, félig az úttesten, félig az autón hevert. Az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd a kaposvári hivatásos tűzoltók daruval leemelték a villanyoszlopot és áramtalanították az autót. A gépjárműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Egy száz négyzetméteres családi ház és a melléképülete között álló hat négyzetméternyi fahalom és egyéb holmi kapott lángra vasárnap este Bálványoson, a Petőfi Sándor utcában. A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalackot vittek ki a melléképületből. Az egységek rövid időn belül körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A lángok nem terjedtek tovább az épületre.

Vasárnap Barcson, Balatonszabadiban és Kaposváron is égett a száraz aljnövényzet, nádas. Valamennyi helyszínen a tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

Egy-egy száraz növénykupac elfüstölésével nemcsak bosszúságot okozunk a szomszédoknak, hanem a saját magunk, a családunk és az egész lakókörnyezetünk egészségét is károsítjuk. Ráadásul a szeles időben nagy a veszélye a tűz továbbterjedésének, a szabadtéri tüzek megelőzéséről itt is olvashatsz!

 

Fotók: SMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában