Járványügy Somogyban

2021.04.28. 11:00

A biztonsághoz repít közelebb a Szputnyik

Keszthelyi Ákos vidékfejlesztő agrármérnök az első Szputnyik V-t már megkapta és jól érzi magát.

Harsányi Miklós

A második oltást május másodikán adják neki a kaposvári kórházban. A 28 éves diplomás fiatalember munka mellett folytatja növényvédelmi szakmérnöki tanulmányait. Abban bízik, hogy a vakcina védettséget ad, s biztonságot nyújt.

– A szüleim is regisztráltak a koronavírus elleni oltásra, akárcsak a kaposvári barátaim zöme – hangsúlyozta Keszthelyi Ákos, a mosdósi Mawa Kft. munkatársa. – Ahogy az elmúlt időszakban látni-hallani lehetett, a járványban sokan megfertőzödtek, kórházba kerültek, sőt a fertőzés következtében jó néhányan életüket vesztették. Nem tudni előre, hogy kinél milyen tüneteket okoz a pandémia. Van olyan ismerősöm, aki már nagyjából másfél hónapja van kórházban. Az oltás szerintem arra ad esélyt, hogy aki esetleg elkapja a koronavírust, súlyos szövődmények nélkül megúszhatja a fertőzést.

A fiatalember munkahelyén ötszázötven tehénről és szaporulatáról gondoskodnak. A járvány kirobbanása előtt is fokozott higiéniai előírások vonatkoztak a telephelyre, a koronavírus megjelenésével tovább szigorították a szabályokat. A szájmaszk használata kötelező, több helyen kézfertőtlenítőt helyeztek ki a gazdaságban, az addig is gyakori takarítást tovább sűrítették, s a takarítók figyelmét a kilincsek rendszeres fertőtlenítése sem kerüli el. Keszthelyi Ákos Nagyberkiben él, mosdósi munkahelyén kívül hetente többször utazik Kaposvárra, s szabadidejében is lényegesnek érzi a fegyelmet. S bár előreláthatóan napok kérdése és újabb lépéssel közelebb kerülünk régi életünkhöz, a 28 éves férfi kiemelte: mozi helyett egy darabig még inkább otthon filmezik, s a nagy tömeget kerüli a boltban éppúgy, mint a szórakozóhelyeken.

Fotó: L. R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában