Járványügy Somogyban

2021.04.07. 16:57

Adományt vittek a Covid-osztály dolgozóinak a somogyi gazdák

Lisztet és almalevet kaptak a somogyi gazdaköröktől a kaposvári és a nagyatádi kórházak. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége Somogy megyei Szervezete egy felhívást tett közzé, amiben arra kérik a megye gazdálkodóit, termelőit, hogy segítsék a járványhelyzetben az egészségügyi dolgozókat, intézményeket.

Góz Lilla

A Magosz Somogy megyei Szervezete frissen őrölt lisztet vásárolt a barcsi malomból, ezek a csomagok érkeztek szerdán délután a kaposvári kórházba. Az egészségügyi intézmény egy heti lisztszükségletét adta át Szabó Tamás, a Magosz megyei elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy segítsük a somogyi kórházak dolgozóinak munkáját egy kis figyelmességgel, szeretnénk meghálálni a koronavírus miatti járványhelyzetben bő egy éve tanúsított példaértékű erőfeszítésüket – tette hozzá a megyei elnök. Kiemelte: egy felhívást tettek közzé a somogyi gazdák között, amiben arra kéri őket, hogy összefogással segítsék a somogyi egészségügyi intézményeket.

A magyar gazdák már számtalan alkalommal megmutatták, hogy a legnagyobb szükség esetén képesek az összefogásra. Nem csak Kaposvárra, hanem Nagyatádra is jutott helyi finomságból.

A porrogi Hétszergörbe Gazdakör képviseletében kistermelői almaleveket adott át Madarász Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei alelnöke a Nagyatádi Kórház Covid osztályain dolgozók részére. – Úgy vélem ilyen helyzetben, mint a mostani szükség van összefogásra és ha egy kicsit megkönnyítjük a kórházak dolgozóinak munkáját, az nagy öröm számunkra – tette hozzá a megyei alelnök. Megjegyezte: a közeljövőben szeretnének adományokkal eljutni a siófoki és a marcali kórházba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában