készletfeltöltés

2021.04.11. 09:00

Az enyhítések után megrohamoztuk a boltokat

A lezárások előttihez hasonló tömeg lepte el a kaposvári bevásárlóközpontok környékét a hét második felében. Sokan az eddig elhalasztott bevásárlásaikat intézték, mások a hétvégére igyekeztek beszerezni mindenféle árut, de olyanokkal is találkoztunk, akik csupán szórakozásból nézelődtek az üzletekben. A nyitás hangulata láthatóan mindenkit elért, vevőt és kereskedőt egyaránt.

Kovács Gábor

Szerdán, a nyitás első napján még sorszámot kellett húzni néhány üzletben, péntekre azonban már mindenütt úgy ment minden, mint a karikacsapás. Az Ady Endre utcában egy talpas utcai táblát is kirakott a járdára egy bolttulajdonos azzal a számmal, hogy hány vevő léphet be egyszerre hozzá. A környező kirakatokat pedig ellepték a megértést és türelmet kérő tájékoztatók. Gördülékeny volt a boltokba való bejutás, hosszabb sor sehol sem torlódott fel.

Az egyik belvárosi élelmiszerlánc előtt néhány tanácstalan vevő megtorpant, azt fürkészve, hogy mi az új módi. Miután három kamaszfiú lazán besétált az üzletbe, csak erre indultak meg a többiek is. A tinik után kiáltott azonban a biztonsági őr, hogy ne csak az egyikük, hanem mindhárman vegyenek fel bevásárlókosarat, ugyanis a kosarak száma alapján mérik fel, hogy hányan vannak éppen a vevőtérben. Pontosan annyi kosarat tesznek ki ugyanis, ahányan négyzetméter arányosan bent tartózkodhatnak, ezért ha elfogynak azok, akkor várni kell az újonnan érkezőknek.

A kisboltok tulajdonosai láthatóan fellélegeztek. Pénteken már a zárás előtti időkhöz hasonló érdeklődést tapasztaltak sok helyen.

– Sok üzlet a zárlat alatt is nyitva tarthatott, azonban a köztudatban egységesen szerepelt a zárás, ezért a vevők minden boltot egy kalap alá vettek – mondta Kreiner Péter, a belvárosi Tornádó csavarbolt tulajdonosa. – A zárás alatt legalább a felére, sőt a harmadára esett vissza a vevők száma a kis üzletekben, nálunk a bevétel mégsem csökkent az építőanyagok áremelkedésének betudhatóan. Nagy segítség volt, hogy az önkormányzat elengedte a bérleti díjat a legnehezebb időkben.

A kis üzletek tulajdonosai most már abban bíznak, hogy többen és bátrabban indulnak el otthonról a vevők közül, mert korábban a nyitás előtt csak abban bízva vágtak neki a bevásárlásnak, hogy a kisebb boltokat is nyitva találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában