beiratkozás

2021.04.30. 11:30

Az interneten és személyesen is jelentkeznek gyerekek a jelükért az óvodába

A többség a járvány miatt az online beiratkozást választotta, de személyesen is érkeztek beiratkozók a kaposvári óvodákba kedden és szerdán.

Góz Lilla

– Márciusban múlt három éves a kisfiam, és ősztől óvodás lesz – mondta a kaposvári Bellér Margit, aki gyermekét kedden reggel íratta be az Arany János utcai tag­óvodába. – Nagyon jókat hallottam az itt dolgozó óvónőkről és szerintem a legjobb kezekben lesz náluk a kisfiam. Nagyon tetszik az óvoda szemlélete, hogy fontos számukra a környezetvédelem – sorolta.

Folyamatosan érkeztek a szülők a megadott időpontokra a Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvodába. – Kedden és szerdán adtunk lehetőséget a személyes találkozásra, online pedig már napok óta tart a beiratkozás – mondta el Gyeneseiné Kaszás Hajnalka, a Bajcsy-Zsilinszky Utcai Központi Óvoda vezetője. Megjegyezte: Kaposváron minden gyermeknek tudnak helyet biztosítani. – 100–120 gyermeket íratnak be. Épp annyit, mint amennyi nagycsoportos szeptembertől iskolába megy a Béke, az Arany János, a Jutai és a Bajcsy utcai óvodából – mondta.

Nyílt nap helyett

Gyeneseiné Kaszás Hajnalka elmondta: tavaly csak online lehetett beiratkozni, s a járvány miatt idén elmaradtak a nyílt napok. Kisfilmet készítettek, amelyben bemutatják az intézmény sajátosságait. Jellemzően a lakóhely és a munkahely közelsége és az ismerősök tapasztalatai alapján választanak a szülők óvodát.

 

Új csoportszoba a Tulipánban

A buzsáki Tulipán Óvodába elektronikusan lehet a gyerekeket beíratni, jövő héten pedig két napot jelölnek ki a személyes jelentkezésre. – Helyi és környékbeli szülők érdeklődtek már, hogy szeretnék, ha ősztől ide járna gyermekük. Eddig négy kicsit íratták be online – mondta el Hertelendy Andrásné intézményvezető. Hozzátette: a jogszabály szerint május 20-áig lehet jelentkezni az óvodákba. Megjegyezte: a falusi oktatási intézmény vonzereje a családias környezet, nyár végére pedig elkészül egy új csoportszoba vizesblokkokkal, öltözőkkel, valamit modern, tágas étkező és tornaszoba várja majd a kicsiket.

Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában