változás

2021.04.05. 09:18

Az interneten is megismerhetjük a kék túra útvonalait

A letisztult dizájn átlátható képet nyújt a legismertebb, már-már legendás Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legfiatalabbról, az Alföldi Kéktúráról is.

Barkóczy László

A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa örömmel tájékoztatja a hazai természetjáró közösséget, hogy a kektura.hu weboldala teljesen megújult.

Minden operációs rendszeren, asztali és mobil eszközökről egyaránt elérhető honlap dinamikus tartalmaival növeli a felhasználói élményeket és kiszolgálja a fiatalabb generáció informatikai igényét is. A letisztult dizájn átlátható képet nyújt a legismertebb, már-már legendás Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról, amely számos erdei célpontot – így például a Zselici Csillagparkot – is érint a somogyi erdőben.

A három kéktúra alkotta Országos Kékkör és az Országos Kéktúra útvonalán teljesíthető Gyermekkéktúra információi is ezen az oldalon jelennek meg. Az egyes kéktúrák szakaszainál megtaláljuk a leírások, fotók mellett azok legfrissebb távolság adatát, átlagos teljesítési idejét, szintgörbéjét, a GPX fájlként letölthető útvonalát és a bélyegzőhelyek listáját magyar és angol nyelven. Az Országos Kéktúra teljes leírása angol, német és szlovák nyelven is elérhető.

A megújult kéktúra.hu a publikus teljesítők immár kereshető adatbázisán kívül minden olyan hasznos tudnivalót és praktikus információt tartalmaz, amire a túrázáskor szükségünk lehet. Ilyenek például az aktuális erdőlátogatási korlátozások és lezárások, a heti rendszerességű kéktúrás hírek és változások, a kéktúraszakaszok mentén található szálláshelyek és látnivalók, tömegközlekedési kapcsolatok, a parkolás lehetőségei, biztonsági előírások, valamint a felszerelésre vonatkozó hasznos tanácsok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában