Bonbonkerek az élet

2021.04.21. 14:00

Csábító édességekre cserélte a ruhaboltot a balatonlellei Földes Csilla

Szarvasgombás, pitypangos, gyömbéres és kökényes – különleges bonbonok készülnek Földes Csilla balatonlellei műhelyében. A kereskedőből lett csokoládékészítő ma már több díjnyertes édességgel büszkélkedhet, anyák napja közeledtével megállás nélkül dolgozik.

Koszorus Rita

Éppen a bonbonválogatásokba szánt színes édességek burkait festette Földes Csilla ottjártunkkor. Piros és sárga, zöld és kék színekben pompáznak a finomságok, amelyeket szinte sajnál az ember megenni.

Pedig érdemes beleharapni az eredeti francia csokoládéból készült édességbe, hiszen a Csilli Choco Bon’s finomságai különleges tölteléket rejtenek. – Magam készítem a pitypangszirupot – mutatott Földes Csilla a mézszerű aranyló folyadékot tartalmazó üvegre. – Mivel nem kaptam sehol a bonbonjaimhoz megfelelő gyömbérlikőrt, így azt is elkészítettem.

– Hat évvel ezelőtt álmodtam meg magamnak ezt a szerelemmunkát, azóta rendíthetetlenül dolgozom – magyarázta, miközben újabb adag csokoládét öntött formába. – Korábban gyerekruha-kereskedelemmel foglalkoztunk, amikor bejöttek a multik, kettétört az életünk. A meglévő üzleteinket sorra be kellett zárnunk. Nehéz pillanatokat éltünk át, a családunkat viszont el kellett tartani. Imádkoztam, hogy kapjak egy égi jelet.

Ekkor meglátott egy bonbonokról szóló bejegyzést és elkezdett kutakodni az interneten, miután sokat olvasott a bonbonkészítésről,megcsináltam az első saját bonbonjaimat. – Azt mondtam a családomnak, ha ez jól sikerül, csokoládékészítő leszek – idézte fel a pillanatot Csilli Choco Bon’s megálmodója.

Az első darabok elkészültét Csilla családja alig bírta kivárni, végül az utolsó szemig mind elfogyott. Így egyértelművé vált, édességgel kikövezett úton visz tovább a család útja.

Azóta a balatonlellei vállalkozó évről évre versenyezteti termékeit, a rumos-meggyes 2018-ban, a mexikói kávés és az aszalt szilvás-marcipános 2019-ben lett bronzérmes, míg külön dicséretet kapott a szarvasgombás és a mangó-passiós bonbon egy nemzetközi megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában