fotók

2021.04.11. 19:40

Elfújta a szél a tavaszi hétvégét, de sokan látogattak a Balatonhoz

A hétvégére ígért nyárias tavaszt a Balatonnál elfújta a szél, mégis sokan látogattak a tóhoz. A nyaralókban előkerültek a kerti szerszámok, utánfutók, a parton pedig sok biciklist, rollerest és sétálót láttunk.

Turbéki Bernadett

„István-napi bál, augusztus 21., 19 óra”. A balatonfenyvesi Csalogány strandon ezzel a felirattal emlékeztet a tábla a tavalyi nyár utolsó bulijára. A büfésor itt egyelőre zárva volt, ám Fonyódon már találtunk olyan vendéglátóst, aki kinyitott a hétvégére.

– Megvan annak is a hangulata, hogy a vendéglátóhely helyett piknikszerűen fogyasztjuk el az ebédet. Mi sem kényeskedünk, feltaláltuk magunkat – mondta a tizenéves Ittzés Lívia, aki családjával és barátnőjével egy padon ülve majszolták a sültkrumplit.

– Azért hiányzik a terasz és az éttermi kiszolgálás – tette hozzá a szomszéd padról Rábay Zsófia.

– Gyakran járunk Fonyódon, azt látom, hogy az emberek egyre inkább vágynak a szabadba – mondta Ittzésné Marton Orsolya, aki Budapestről érkezett rokonlátogatóba.

Két hétvégét szánunk rá, hogy a nyitásra minden készen álljon – mondta Klupp Gyula, aki először bérel éttermet a fonyódi büfésoron. – Bízunk benne, hogy hamarosan megnyithatjuk a teraszt és idén is sokan jönnek a Balatonhoz.

Sok kaposvári azonban ezúttal inkább a Desedát választotta erre a hétvégére. – Friss marhahúsból készült hamburgerrel, velőspiritóssal és háziszörpökkel készültünk – mondta Kovács Márió büfés.

Farkas-Kovács Anita négyéves ikreit hintáztatta a játszótéren.

– Ha tehetjük, még hétközben is kijövünk ide – mondta. Kaposmérőből egy vidám család érkezett, körbejárták a Desedát. – A tanösvényen kezdtük, megnéztük a lombkoronasétányt. A kislányom megszomjazott, így átjöttünk a toponári oldalra is, és meglepődve tapasztaltuk, milyen élet van itt – mondta Kissné Tóth Anita.

A közelükben hat fős fiútársaság nevetgélt. Széphelyi Krisztiánnak csak arra jutott ideje, hogy elmondja, amikor csak tehetik, letekernek a Desedára. Aztán már futott is, mert a büféből elhangzott a bűvös jelzés: kész a hat melegszendvics.

Óraátállítástól óraátállításig

– Óraállítástól óraállításig a Balatonnál töltjük a hétvégéket. Ha jó az idő, sokat bringázunk, sétálunk a parton, igyekszünk aktívan kikapcsolódni – mondta a budapesti Sótonyi Péter, aki most csupán egy napra érkezett a családdal. Szintén egy napra, vonattal jött Rácz Bernadett is a párjával. – Monorról kirándultunk ide. A nyarat Fonyódon szoktuk tölteni, kíváncsiak voltunk, milyen itt, amikor nincs szezon. Csend és nyugalom van, nem ehhez vagyunk hozzászokva – mondta el lapunknak a fiatal nő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában