videó!

2021.04.01. 18:43

Európa első női hídmestere mutatja meg neked a Kőröshegyi völgyhidat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom #mutiholdolgozol kampányához, melynek köszönhetően a Kőröshegyi völgyhíd hídmesterét ismerhetjük meg.

Sonline

A járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalatok online nyílt napot tartanak az általános- és középiskolások számára. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. többek között Hanák Tímeával, Európa első női hídmesterével képviseli magát az eseményen.

Tímea mindössze 27 évesen lett az ikonikus somogyi építmény felelőse. Immár 14 éve felel Magyarország leghosszabb hídjáért, a Kőröshegyi völgyhídért. A 88 méter magas építmény állapotának rendszeres vizsgálatán túl további 435 kisebb-nagyobb műtárgyért is felel a környéken.

A 17 nyílású, parabolaíves, feszített vasbeton szerkezetű híd Magyarország leghosszabb hídja, melynek legfőbb műszaki paraméterei a következők: 1872 m hosszú, 23,8 méter széles és 88 méter magas.

Hanák Tímea úgy gondolja, hogy megfelelő tudással és gondolkodásmóddal bárkiből kiváló mérnök válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában