Járványügy Somogyban

2021.04.06. 11:00

Fülöp Gyula: csak oltással kaphatjuk vissza életünket

Beoltatom magam című sorozatunkban Fülöp Gyula kaposvári cipész beszélt arról, hogy szerinte mi hozhat változást a jelenlegi fenekestül felfordult életünkbe.

Harsányi Miklós

Fotós: Lang Róbert

Fülöp Gyula kaposvári cipész már jóval nyugodtabb, mint akárcsak néhány hete volt.

Megkapta az első Szputnyik V oltást, a következőt pedig április 20-án veszi fel. Lapunknak azt mondta: örömmel tapasztalja, hogy a koronavírus elleni felhívás szűk környezetében is rengeteg embert elért és nagyon sokan már jóval korábban regisztráltak a védőoltásra.

– Még nem voltam koronavírusos, s remélhetően nem is kapom el egy könnyen a fertőzést – hangsúlyozta Fülöp Gyula. – A világjárvány hatását több mint egy éve mindenki látja, s szerencsére van tudományos válasz a pandémiára. Biztató, hogy már ennyi embert beoltottak itthon és szerintem kizárólag a vakcina hozhat változást, amire mindannyian vágyunk.

Fülöp Gyula hozzátette: osztja a véleményt, miszerint ha a lakosság 70-75 százaléka megkapja az oltást, akkor már nyugodtabbak lehetünk, s valószínű visszaáll a régi életünk. Ő a legjobban azt várja, hogy újra kinyithassanak a boltok, a teraszok és a kávézók, s ezzel az emberek biztonsága tovább erősödjön. – Ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől az állapottól, még több beoltottra van szükség, ezért is örülünk, hogy a családi, ismerősi körben is nagyon sokan regisztráltak, fogalmazott.

Fülöp Gyula úgy érzi, nem lehet eleget ismételgetni, hogy mindenki oltakozzon. Az 56 éves cipész ismer olyan egykori koronavírusos fertőzötteket, akik annak idején kórházba kerültek, ám a kaposvári szakemberek áldozatos munkájának köszönhetően felgyógyultak. Ugyanakkor a napi híradások még mindig arra figyelmeztetnek, hogy a koronavírus elleni védekezést minden téren komolyan kell venni. Fülöp Gyula saját példájára utalva kiemelte, csak az oltás hozhat változást az életünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában