megy a gőzös

2021.04.07. 17:30

Győrig visz az alacsony padlós

Számos fejlesztést hozott közel 30 vasútvonalon a tavaly decemberben hatályba lépett vasúti menetrend.

Harsányi Miklós

Április 11-től, a szokásos évi első menetrend-módosítással további újításokat vezet be a MÁV-Start, Kaposvár térségét is érinti a változás – közölték lapunkkal.

Április 11-től újabb módosítás lép hatályba, s ezzel a korábbinál gyorsabb, magasabb színvonalú és versenyképesebb szolgáltatást nyújtanak a megyeszékhely térségében. Budapest és Kaposvár között naponta három pár közvetlen intercity közlekedik, amelyek áprilistól csaknem tíz százalékkal olcsóbban vehetőek igénybe. Az intercitykocsikban egységesen, viszonylattól és távolságtól független, a menetjegy mellé megváltott 300 forintos helyjeggyel lehet utazni, a vonatban közlekedő nem intercity-minőségű kocsikat gyorsvonati pótjegy váltása nélkül lehet ezentúl igénybe venni. A kaposvári IC-k áprilistól megállnak a Szakály-Hőgyész állomáson is, autóbuszos csatlakozást kínálnak Hőgyész felé, menetidejük ennek ellenére nem nő.

A Balatont is érinti a menetrend-módosítás. Helikon InterRégió néven decembertől új vonat köti össze Kaposvárt számos balatoni, illetve nyugat- és észak-dunántúli várossal. Így Fonyód, Balatonfeny­ves, Keszthely, Tapolca, Sümeg, Celldömölk és Pápa mellett Győrrel is. A modern, alacsony padlós Desiro motorvonatok egész nap kétóránként közlekednek Kaposvár és Győr között.

– Áprilistól naponta egy vonatpár, illetve egy pénteki vonat hosszabb útvonalon, Győr és Pécs között közlekedik mindkét irányban– közölt a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. – Ezzel a dél-dunántúli régióból a Balaton könnyen elérhetővé válik. Egész évben naponta közlekednek vonatok Pécs és Kaposvár valamint Pécs és a Balaton (Fonyód) között a rövid eljutási idejű Helikon IR vonatokkal.Harsányi Miklós

Az utasokért változtat a társaság

– A vasúttársaság azért vezeti be az újdonságokat, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás miatt – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a Somogyi Hírlappal.

Fotó: Lang Róbert

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában