kapás

2021.04.05. 19:00

Kapitális harcsa a kisgyaláni tavon

Újabb kapitális halat fogtak a Hársasberki-tavon.

H. M.

A nagyberki Szabó Lóránt a tó közepén akasztotta meg a 65 kilós szürkeharcsát, melyet nagyjából 15 perc fárasztás után sikerült a csónakjába emelnie.

A halat természetesen – a mérlegelés és a fotózás – után a helyi szabályoknak megfelelően épen, egészségesen visszaengedték a tóba. Tormási István, a Tógazda Horgászegyesület ügyvezető titkára lapunkkal azt is közölte: Szabó Lóránt nevéhez fűződik az eddigi tórekord, ugyanis tavaly áprilisban egy 81,7 kilós harcsát fogott, melynek hossza 205 centi volt. S a nagyberki horgásznak nem csak a harcsákkal van szerencséje, más halakból – többek közt pontyból és amúrból – is több nagy példányt kifogott már ezen a tavon.

– A harcsákról ismert horgászvizünket sokan keresik fel, s évente általában 20-25, ötven kiló feletti halat emelnek ki nálunk – mondta Tormási István. – A hazai horgászokon kívül korábban szlovén, szlovák és szerb sporttársak is szerencsét próbáltak. Mindkét partszakasz csaknem egy-egy kilométer hosszú, a járvány idején is kellő távolságot tarthatnak a horgászok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában