az eltűnt doki nyomában

2021.04.09. 11:30

Keresik a háziorvosukat a dél-somogyi betegek

A koronavírus elleni oltóanyaggal üzletelt Ausztriában egy dél-somogyi háziorvos – ezzel a hírrel kereste meg lapunkat az orvos körzetéből több olvasónk is. A szakember egy dél-somogyi városban dolgozott eddig, és hat környékbeli falut is ellátott.

Kovács Gábor

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Azt kérték tőlem, hogy arról tájékoztassam a helyieket, hogy az orvosunk hivatalosan öt hétig szabadságon van, de úgy tudjuk, hogy nem folytathatja a praxisát, már nem jön többet – mondta lapunknak az egyik érintett falu polgármestere. Tudomása szerint belső vizsgálat zajlik az orvos ellen. – Nem tudjuk, hogy felfüggesztették-e, de most egy doktornő jár hozzánk helyettesíteni. A doktor úrral mi elégedettek voltunk, sokat dolgozott, éjjel-nappal ügyelt, járta a vidéket – tette hozzá.

Egy másik falu polgármestere is megerősítette, hogy egy egészségügyi szolgáltató cég helyettesítő orvost küldött hozzájuk is. Dús István, a Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke azt mondta lapunknak: nem tud az esetről, de nem is kell, hogy tudjon róla, mert ha etikai vétséget vétett az orvos, azt külön intézi a kamara etikai bizottsága, és ebbe nincs belelátása.

A Somogy Megyei Kormányhivataltól azt a választ kaptuk, hogy az ügyben nem rendelkeznek információval. A megyei rendőrkapitányság sajtószolgálatán elmondták: hozzájuk ilyen ügyben feljelentés nem érkezett. A háziorvos mobilján a rendelő jelentkezett, ahol azt mondták, hogy az orvos már nem dolgozik ott és nem tudják az elérhetőségét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában