kutya vacsorája

2021.04.17. 11:00

Kutyatápot vettek a futóversenyen résztvevők nevezési díjából

Ötszáz kiló kutyatáppal járult hozzá a Kutyatár Egyesület működéséhez a kaposhomoki Pandasarok és a Ködből Palotát! Egyesület.

Turbéki Bernadett

– Egy országos futóversenyt rendeztünk, amelyre online lehetett regisztrálni – mondta Rákóczi Dóra, a Pandasarok vezetője. – Volt, aki futott, mások kutyát sétáltattak, vagy éppen egy plüsspandával teljesítették a vállalt távot, amely lehetett egy, három, öt és tíz kilométer. A díjak postázása már megtörtént, ám a versenyen résztvevő ötven futó nevezési díjából kutyatápot vettek.

– A Ködből Palotát! Egyesület fiatalokkal foglalkozik, fő célunk a természet, az állatok megszerettetése, emiatt is igyekszünk együttműködni állatvédő szervezetekkel – mondta Bontovics Balázs, az egyesület vezetője, miközben pandajelmezben jelképesen átadta a kutyatápot.

– Jelenleg százhatvan kutyus van a telephelyünkön, naponta hatvan kilónyi táp fogy – tájékoztatott Boncz Edit, a Kutyatár vezetője. – Jól jön tehát a segítség. Sok a költségünk, tavaly az állatorvosi ellátás 23 millió forint volt, és idén sem lesz kevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában