ajándékváró

2021.04.02. 10:15

Levelet küldtek a nyuszinak húsvétra

A csurgói önkormányzat minden évben húsvéti hangulatba varázsolja a városközpontot, kihelyezik a Kaproncától kapott festett tojást és dekorációt.

K. G.

A Csurgói Közösségi Ház munkatársai ehhez csatlakozva ismét feldíszítették a Sugár utat, mert a járványhelyzetben még fontosabb, hogy felhőtlen legyen a gyerekek ünnepe. Kihelyeztek egy postaládát, ahol a Nyuszipostára adhatják a húsvéti nyuszinak szánt leveleiket, rajzaikat a gyerekek.

– A Csokonai Közösségi Ház dolgozóinak munkája a rendkívüli járványhelyzet miatt beszorult az online térbe, elmaradnak a személyes találkozások – mondta Márton-Szűcs Brigitta, a Csokonai Közösségi Ház vezetője. – Gyarapodtak az online kiscsoportjaink, és minden lehetőséget megragadtunk arra, hogy továbbra is a közművelődést szolgáljuk. Így jött az ötlet, hogy a különböző ünnepekről, jeles napokról, alkalmakról a Sugár út feldíszítésével emlékezzünk meg. Tavaly tavasszal kezdtük a fák „öltöztetésével”, majd folytattuk az adventi naptárunkkal.

Füstös János polgármester elmondta, hogy 2017-ben ünnepélyes keretek között adták át a Kapronca-Körös megyéből Csurgóra érkezett gyönyörű hímes tojást. A város központjában elhelyezett, jellegzetes motívumokkal festett alkotás a közös horvát–magyar barátságot is jelképezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában