Járványügy Somogyban

2021.04.17. 15:00

Májustól várják a híveket a református templomok

Május másodikától újra kinyithatnak a református templomok, erről döntött a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnökségi tanácsa. A testület azért határozott így, mert egyre nagyobb az átoltottság hazánkban, és a járványügyi adatok is biztatóak.

Marosi Gábor

Budapest, 2017. december 25. Karácsonyi istentisztelet a Budahegyvidéki Református Templomban 2017. december 25-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Hella Ferenc, a Somogyi Református Egyházmegye esperese elmondta: nagyon várták már a döntést, hiszen szükség van a közösségi életre. Kiemelte: a gyülekezetek tagjai azonban csak akkor lesznek biztonságban, ha a jelenlévők legalább kétharmada május másodika előtt két héttel megkapta a második oltást vagy három hónapon belül átesett a koronavírus-fertőzésen.

Hella Ferenc hozzátette: a döntés értelmében nemcsak istentiszteleteket, hanem hétközi alkalmakat is lehet tartani, viszont a maszkot továbbra is kötelező használni és figyelni kell a megfelelő távolságra is. Az egyházi alkalmakról ezt követően sem maradnak le azok, akik személyesen nem tudnak ott lenni, a legtöbb templomból ugyanis május másodika után is folytatják az internetes közvetítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában